[vc_row][vc_column][vc_column_text]

پتاسیم کلرید Potassium Chloride

یک نمک متال هالید است که از پتاسیم و کلر تشکیل شده است. جامد به آسانی در آب حل می شود و محلول‌های آن طعمی شبیه نمک اما کمی تلخ دارند. KCl (پتاسیم کلرید Potassium Chloride) در انواع حلال‌های قطبی محلول است. کلرید پتاسیم از مواد معدنی و یا دریاچه‌های نمکی استخراج می‌شود. همچنین محصول فرعی تولید اسید نیتریک از نیترات پتاسیم و اسید هیدروکلریک است. استفاده از مقادیر معمولی کلرید پتاسیم موجود در رژیم غذایی به طور کلی بی خطر است. اما استفاده از مقادیر بیشتر، مسموم کننده است.

 

نام گذاری آیوپاک پتاسیم کلرید
نام‌های دیگر موریات پتاس
فرمول شیمیایی KCl
جرم مولی 74.55g/mol
چگالی 1.98g/cm3
شکل ظاهری کریستال سفید رنگ
انحلال پذیری در آب 33.97g/100ml (20˚C)

 

کاربرد:

عمده ترین استفاده از پتاسیم کلرید به عنوان کود کشاورزی به نام پتاس می‌باشد.

به عنوان یک ماده اولیه شیمیایی، برای ساخت هیدروکسید پتاسیم و فلز پتاسیم استفاده می شود.

برای درمان کمبود پتاسیم خون، از راه خوراکی و یا تزریق داخل وریدی استفاده می‌شود. البته مصرف بیش از حد بسیار مضر می‌باشد.

معمولاً در شیشه‌های عینک، ظروف شیشه‌ای، صفحه نمایشگر برای شفافیت بیشتر استفاده می شود.

پتاسیم کلراید همچنین می تواند به عنوان افزودنی در غذا ها مورد استفاده قرار گیرد. در بعضی از غذا ها مانند نوشیدنی های ورزشی، سوپ ها و غلات این ماده به جای نمک خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ماده به عنوان طعم دهنده به شیر شکلاتی، پنیر و خامه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row parallax=”0″ fx_hover=”cz_image_no_fx” size=”150*150″ css_position=”relative;display: table;margin:0 auto” link_type=”none” sticky_caption=”” smart_fs=”” hide_on_d=”” hide_on_t=”” hide_on_m=”” tilt=”” glare=”0″ scale=”1″ parallax_h=”” parallax_stop=”” mparallax=”0″ id=”cz_66123″ image=”1167″ hover_image=”” css_width=”” link=”” tooltip=”” cz_title=”” sk_css=”” sk_css_tablet=”” sk_css_mobile=”” sk_css_hover=”” svg_bg=”” svg_bg_tablet=”” svg_bg_mobile=”” sk_caption=”” sk_caption_tablet=”” sk_caption_mobile=”” sk_caption_hover=”” sk_brfx=”” anim_delay=”” class=””][vc_column][/vc_column][/vc_row]